S Android 13 bude načítání her jedna radost

S Android 13 bude dostupnější rychlejší načítání her a to díky přidání výkonu do procesoru v rámci GAME_LOADING módu.

Android uživatelé si již nyní užívají herně orientované vylepšené funkce Android 12 a to v některých oblastech. Jde zájmena o obnovovací frekvenci, efektivita nabíjení nebo vysoká kvalita obrazu. Hry jako Asphalt 9 a Genshin Impact mají právě několik těchto vylepšení.

Co víc, tak Android 12 umožňuje výrobcům telefonu přidávat herní dashboard, což je pop-up menu, které lze vidět v herních módech na telefonech. Je to nejkratší cesta pro zapnutí nebo vypnutí několika nastavení, ke kterým chcete mít třeba přístup, když hrajete nebo si jednoduše nastavíte mód nerušit.

S Android 13 google plánuje přidat více zlepšení co se týče oblasti her. Telefony nově budou moci mít GAME_LOADING mód, který zlepšuje výkon CPU při načítání. Telefony se systémem Android 13 se budou chovat dynamicky a když se hra bude načítat, tak systém dá informaci procesoru o této skutečnosti a následně zvýší výkon CPU.

Není to nic nového, protože spousta výrobců už nyní alokuje více výkonu do čipu v očekávání zlepšení herního výkonu a načítacích časů. Nicméně se zabudovanou funkcí přímo v Androidu bude tato funkce dostupnější více výrobcům a taktéž bude více efektivní, protože bude přímo z první ruky.