Qualcomm odhalil čip pro Meta

Qualcomm odhalil nový čip, který zamíří do technologie zvané META. Tedy hardwarově se nazývá Meta Quest Pro VR/MR od společnosti Meta a tedy Marka Zuckerberga.

Určitě znáte produkt Meta Quest Pro VR/MR, který vytváří společnost Meta neboli Mark Zuckerberg, který stojí za Facebookem. V těchto brýlích je nový čip, který patří společnosti Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 1 a nyní máme k dispozici zajímavé informace.

Co se však týče pohybového aparátu, tak v nich je čip jiný a používají Snapdragon 662. Je to pravděpodobně z toho důvodu, že zde není potřeba mít tak silný výkon jako v brýlích, kde potřebujete i vykreslovat.

Snapdragon XR2+ Gen 1 má 10ms odezvu a zároveň má plnohodnotné barvy, které míří do mixované reality (MR). Dále nechybí podpora 8K 60fps a 360 stupňové video a to za doprovodu technologií. Včetně brýlí a ovládání v rukou. Čip se stará o 3D rekonstrukci, automaticky mapuje prostor v pokoji a zobrazení má obrovskou pixelovou hloubku, tedy ostrost. Čip se také nezahřívá jako předchůdce a má o 50% lepší výdrž, takže nemá tak velkou spotřebu energie.

Nový čip obdrží většina výrobců do konce tohoto roku.

Meta ještě není tak rozšířená a nevíme o tom, že by se tento produkt prodával v České republice. Nicméně hlavní šéf vývoje a to je Mark Zuckerberg, který sám tento produkt testuje a propaguje na svých sociálních sítích, tak má k němu velkou důvěru a pravděpodobně se čeká na to, až se lide s touto technologií sžijí.