Samsung chystá pro budoucí skládané telefony i místo pro S Pen

Samsung chystá umístit do skládaných telefonu konečně i pouzdro pro S Pen. Tím by mohl vzrůst i zájem o tyto telefony, jelikož by měli jak podporu S Pen, tak i možnost S Pen v telefonu uložit a nosit ho sebou.

Samsung tento rok vydal telefon Samsung Galaxy Z Fold 4, který má podporu S Pen, avšak nemá místo, kam ho uložit podobně jako to má S22 Ultra. Tohle by se mělo v budoucnu změnit a skládaný telefon by mohl mít tuto možnost mít také, ačkoliv to nebude jednoduché.

Samsung potvrdil a přiznal, že chybějící místo pro uložení S Pen je docela problém. Právě pouzdro pro S Pen v telefonu Galaxy Z Fold může pomoci zpopularizovat tento telefon ještě více a vzhledem k tomu, že prodeje chce firma směřovat právě tímto směrem, tak nepochybujeme o tom, že na něco příjdou.

Původně chtěl už dávno Samsung implementovat do telefonu Galaxy Z Fold vlajkové senzory pro fotoaparát avšak problém nastal v tom, že váha ani tloušťka telefonu tohle nedovolovala.

Samsung chtěl chce tedy sérií Z Fold vylepšit tak, aby byla více populární, lehčí, tenčí a více odolná. Zároveň se snaží firma vyvíjet software tak, aby aplikace mohly být v poměru 4:3 s lepším uživatelským prostředím.

Zároveň Apple má začít prodávat skládané telefony v roce 2024, takže Samsungu v této oblasti přijde konkurence, takže je potřeba si trh z větší části udržet. Očekává se tedy vzrůstající zájem po těchto telefonech, což znamená vyšší prodeje a větší zisky.