Facebook představil nový nástroj pro ochranu dětí a jejich soukromí

Instagram zavádí do aplikace nový systém kontroly. Testuje tak znemožnění napsat dospělému zprávu ze strany teenagera, který se snaží kontaktovat dospělého, který byl již nahlášen a je podezřelý.

Meta je neustále pod palbou různých regulátorů a státu, pro to, že Meta neděla dostatek pro ochranu dětí na Facebooku a Instagramu a proto firma nyní zveřejnila nový nástroj, který tohle má napravit.

Společnost přidává více filtrů pro funkci „Lidi, které možná znáte“ a omezují počet kamarádů, seznam viditelnosti a možnost přiřadit nový nástroj k tomu, aby byla omezena možnost šířit intimní obrázky.

Funkce Lidi které možná znáte funguje na tom, že nalézá i starší zapomenuté přátele, ale nyní nebude ukazovat nebezpečné nebo podezřelé účty, které byly nedávno nahlášeny jakoukoliv mladou osobou. Možnost napsat zprávu lidem, kteří nejsou plnoletí, tak zmizí a zároveň zmizí u těch, kteří jsou podezřelí z nevhodného chování.

Ve chvíli, kdy mladý teenager bude chtít napsat dospělému zprávu, tak bude po něm vyžadováno, aby řekl, jestli osobu zná z reálného života.

Noví tenageři, kteří se registrují na Facebook, ač jich je už málo, tak v nastavení soukromí budou mít předem vybráno ty nejpřísnější možnosti pro ochranu soukromí a to je například, kdo může vidět seznam přátel, lidi, stránky, příspěvky a další. Podobná funkce míří i na Instagram.

Meta totiž spolupracuje i s Národním centrem pro pohřešované a zneužívané děti.