MIUI 10 oficiálně představen

Zároveň, co se nám představil telefon Xiaomi Mi 8, tak se také představilo nové uživatelské rozhraní MIUI 10, které již poběží na telefonu Xiaomi Mi 8. Nové rozhraní má přinést zjednodušené ovládání nebo umělou inteligenci. Optimalizace zobrazení pro bezrámečkové telefony Právě nové uživatelské rozhraní je na vrženo tak, aby bylo perfektně optimalizované pro nový trend […]

MIUI 10

Zároveň, co se nám představil telefon Xiaomi Mi 8, tak se také představilo nové uživatelské rozhraní MIUI 10, které již poběží na telefonu Xiaomi Mi 8. Nové rozhraní má přinést zjednodušené ovládání nebo umělou inteligenci.

Optimalizace zobrazení pro bezrámečkové telefony

Právě nové uživatelské rozhraní je na vrženo tak, aby bylo perfektně optimalizované pro nový trend bezrámečkových telefonu. Předěláno je i menu multitaskingu, kde si přepínáte jednotlivé aplikace. Tentokrát jsou umístěné vertikálně. Při podržení tlačítka multitaskingu budete moci rychle zavřít aplikaci.

Ovládání má být jednodušší a být přizpůsobeno právě úzkým telefonum a bez rámečku. Je zde podpora rozmazaného pozadí u fotografií. Xiaomi to zvládné i s pouhým jedním fotoaparátem a to softwarově. Proto většina telefonu má duální fotoaparát, protože dokážou skenovat hloubku scény a následně ostřit to, co je potřeba. K tomu, aby to šlo u telefonu s jedním fotoaparátem, tak je potřeba umělé inteligence.

Nové rozhraní MIUI 10 má být ještě rychlejší

Přesně tak. Nová nadstavba MIUI 10 má být rychlejší než kdy předtím. To prakticky znamená vyšší výkon telefonu. V testech by tak telefony Xiaomi mohly posbírat vyšší skóre, než doposud.

Právě o vše se postará umělá inteligence, která se učí podle toho, co děláte. Výkon tak bude poskytnut tam, kde opravdu potřebujete.