Kamera Sony Xperia XZ3 je velkým zklamáním

Pokud si Xperia XZ3 kupujete kvůli fotoaparátu, tak poohlédněte se jinde. Tento telefon se nedokáže vyrovnat konkurenci v daném segmentu.

V testu DxO Mark se objevil i nový telefon Sony Xperia XZ3 a podle všeho nedokázal pokořit ani telefon Xperia XZ Premium, který vyšel v roce 2017.

Největším problémem je tma, kdy fotoaparát nedokáže pořídit kvalitní fotografie. V jiném případě jsou fotky bohaté na detaily, avšak to není vše.

Problémem je i pomalé automatické ostření, které trvá i půl sekundy, což je opravdu hodně. Zároveň vyvážení bílé je na velmi špatné úrovni a není vůbec přesné. Dále dynamický rozsah barev nemá vůbec tak široký záběr, jako konkurence.

Sony Xperia XZ3
Sony Xperia XZ3

Co je nejhorší, tak třeba takový bokeh efekt, který je v těchto letech populární, tak u tohoto telefonu jsou obrovské problémy. Celkově tak telefon získává 76 bodů v oblasti fotografií.

Co se týče videa, tak zde jsou taktéž problémy s dynamickým rozsahem, automatickým ostřením za nízkých světelných podmínkách. Nejlepší funkcí u videa je elektronická stabilizace obrazu. I přesto však telefon obdržel 85 bodů.

Více informací se pak dozvíte v plnohodnotném souhrnu na DxOMark.