Google stadia a vše o této službě

Google stadia a vše o této herní cloudové službě k dispozici. Máme k dispozici veškeré informace, jaké hry se objeví, kolik to bude stát.

Herní platforma Stadia

Google ukázal novou cloudovou službu v březnu. Jedná se o herní službu, která dokáže streamovat hry na vaší TV, PC nebo chytrý telefon. Nebude potřeba mít drahé zařízení. K dispozici máme další detaily.

Stadia

Nová služba dorazí v listopadu tohoto roku, ale mezi zeměmi nefiguruje prozatím Česká republika. K dispozici budou dvě předplatné a jedno bude zdarma a druhé za 9.99$ měsíčně. Avšak předplatné zdarma bude dostupné pouze v roce 2020 a pokud budete chtít mít předplatné „Pro“ za 9.99$, tak si musíte zakoupit i ovladač Stadia Founder Edition za 129$.

Balíček s ovladačem
Balíček s ovladačem

Balíček s ovladačem jde před-objednat přes Google obchod a skládá se z limitované edice tmavě modré a Chromecast ultra včetně tří měsíčního Stadia Pro s přístupem do Destiny 2: The Collection. Taktéž získáte dárek pro kamaráda, kterému můžete taktéž dát předplatné na tři měsíce zdarma.

Rozdíl mezi základním balíčkem a „Pro“?

V základu budete omezeni na 1080p a stereo zvuk. Pokud si zaplatíte, tak dostanete 4K HDR při 60fps a zvuk 5.1. Nicméně potřebujete rychlý internet. Je potřeba mít minimálně 35Mbps, pokud chcete mít 4K rozlišení.

Aplikace Stadia
Aplikace Stadia

Nicméně pokud si objednáte zdarma předplatné nebo placené, tak hry si budete muset i přesto kupovat. Za každý titul si musíte zaplatit. U verze „Pro“ však budete získávat různé exkluzivity a také nějaké slevy. Je to asi podobné, jako u PS Plus účtu. To znamená v této situaci si zaplatíte za kvalitu streamu her, ale hry si stejně koupit musíte.

Jaké hry budou k dispozici?

Z počátku bude v cloudu hry jako je: Dragon Ball Xenoverse 2, Doom Eternal, Doom (2016), Rage 2, The Elder Scrolls Online, Wolfenstein: Youngblood, Destiny 2, Get Packed, Grid, Metro Exodus, Thumper, Farming Simulator 19, Baldur’s Gate III, Power Rangers: Battle for the Grid, Football Manager, Samurai Shodown, Final Fantasy XV, Tomb Raider: Definitive Edition, Rise of the Tomb Raider, Shadow of the Tomb Raider, NBA 2K, Borderlands 3, Gylt, Mortal Kombat 11, Darksiders Genesis, Assassin’s Creed: Odyssey, Just Dance, Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint, Tom Clancy’s The Division 2, Trials Rising a The Crew.

Na PC bude Stadia dostupná v Chrome, Tv (s Cromecast Ultra a Stadia ovladač) a chytrých telefonech. V počátku však pouze na telefonech Pixel 3, 3XL, 3a a 3a XL. Ovladač Stadia bude stát 69$ a můžete si vybrat z černé, bílé a Wasabi barvy.

Google Stadia Cloud
Google Stadia Cloud

Zdroj