Oppo chytrý telefon s perem pro ovládání

Oppo chystá chytrý stylus, podobně jak to má Samsung se stylusem S Pen u série Note. Stylus od Oppo podporuje ovládání kamery, nabíjení a má bluetooth.

Oppo Stylus

Jak má Galaxy Note svůj S Pen, tak firma Oppo vytvořila chytrý telefon, který má také svůj pokročilý stylus. Má baterií, podporu bluetooth a mikrofonu.

Samsung byl díky kombinaci velkého telefonu a svého funkčního stylusu velmi úspěšný. Nicméně již více výrobců uvažuje, že zavede svůj stylus a Samsungu tak vzniká v tomto segmentu manažerských telefonu konkurence.

Oppo tak požádala o patenty a tentokrát se jedná o zařízení s tímto stylusem, který má pozoruhodné funkce, podobné jako má S Pen.

Oppo se stylusem
Oppo se stylusem

Patent je veden jako „pero pro ruční psaní, elektronické zařízení“. Patent byl podán 8. května 2019 a to společnosti Oppo v Číně u CNIPA (čínský úřad pro duševní vlastnictví).

Poptávka po větších telefonech neustále roste. Proto je tady také důvod vyvíjet skládané telefony. K dispozici máme i render, který ukazuje, jak by třeba mohl telefon vypadat. Render je vytvořen pro server letsgodigital a máme svolení ho u nás použít.

Stylus Oppo
Stylus Oppo

Nabíjení stylusu

Stylus se pak ukládá v horní části telefonu, což je zajímavé a celkem i designově ladí. Stylus se automaticky začne nabíjet v případě, kdy ho zase vložíte zpět do rámečku.

Stylus je vybaven Bluetooth a umožňuje dálkově ovládat kameru. Velmi užitečný je také při pracovních úkolech.

Stylus Oppo
Stylus Oppo

Mikrofon ve stylusu

Dále se mluví o tom, že stylus má i svůj mikrofon, takže můžete přes něho i volat. Stačí, když stylus vyjmete z držáku. Nemusíte tak chodit s telefonem u ucha a vlastně stačí, když budete mít bezdrátová sluchátka a stylus v ruce.

Možná do budoucna se to hodí pro reportéry, kteří nebudou muset tahat mikrofon nebo dávat celý telefon k puse.

Teď záleží, kdo tento stylu obdrží? Bude to nový telefon Oppo Reno? Nebo zapadne spíše do série Find?

Na MWC 2020 se představil nový Oppo Find X2.

Oppo Stylus
Oppo Stylus