Vypnout reklamy

WhatsApp posouvá potvrzení nových podmínek až na 15. května

WhatsApp

WhatsApp zveřejnil v lednu nové podmínky, které sdělují, jak bude společnost nakládat s daty uživatelů. Původně měli uživatelé souhlasit s podmínkami do 8. února.

Je to podle společnosti kvůli zmatečnosti a nedorozumění v rámci jejich aktualizací podmínek a čas, který si teď dali, tak využijí k tomu, aby vše vysvětlili a zároveň ubezpečili, že data na WhatsApp jsou v bezpečí.

Právě tato změna podmínek vyděsila spoustu uživatelů a ti začali utíkat na Telegram a Signal. To vše kvůli nedorozumění poté, co si přečetli nové podmínky služby.

WhatsApp však nadále říká, že změny se dotknou zájmena účtu WhatsApp Business, protože tyto účty jsou hostovány na serverech Facebooku k obsluze chatu na WhatsApp a k tomu je využíván i obchod, zobrazení reklam a dalších věcí přímo v chatu WhatsApp. Nicméně toto platí pro WhatsApp Business a ne pro normální uživatelé.

Nové podmínky služby nemění nic na tom, jak se zachází se zprávy nebo voláním na službě WhatsApp. Stále jsou všechny zprávy zašifrovaný a nebudou ukládány na Facebook serverech. Zároveň WhatsApp dále nesdílí data s Facebookem.

Takže změny se dotknou pouze účtu WhatsApp Business.

Zdroj