Nový Pixel Fold

Google Pixel Fold telefon se představí až v říjnu 2023. Ačkoliv se původně plánoval květen 2023 na Google I/O konferenci.

Dave2Dave z YouTube vydal video, na kterém je k dispozici Pixel Fold. Jde o první skládaný telefon Pixel, který je autentický a velikostně sedí s tím, co můžeme očekávat v reálu. Jde o maketu, která slouží zájmena k tomu, aby mohli výrobci pouzder začít připravovat své výrobky na trh ještě před vydáním telefonu.

Blízký zdroj podle všeho řekl Davidovi z YouTube o tom, že Pixel Fold telefon bude velmi podobný telefonu Oppo Find N2, který umožňuje zavřít telefon tak, že mezi ním není žádný prostor. U telefonu Galaxy Z Fold 4 totiž při sklopení displeje je stále prostor a nejsou tak displeje zcela na sobě.

V pouzdru není výřez pro kameru, tedy vypadá to, že v displeji bude díra pro kameru. Na interním displeji je pak výřez kamery v pravém horním rohu. Rámeček telefonu je poměrně tenký a má mít 5.5mm – 6mm.

Nicméně telefon Pixel Fold nebude představen minimálně do října tohoto roku. cena se má přitom pohybovat na 1700$. Původně se však počítalo, že se skládaný telefon představí právě na Google I/O, ale Samsung Display nezahájí výrobu displejů pro Fold telefon až do července nebo srpna tohoto roku. Telefon se pak očekává s 12GB RAM a 128GB úložištěm, čipem Tensor 3 a Android 14.