Samsung Galaxy S23 a Galaxy S23+

Samsung Galaxy S23 bude plně představen 1. února. My máme ještě k dispozici další informace o variantě S23 standard a S23 plus.

Odhalení těchto telefonu bude už velmi brzy a to 1. února 2023. Samsung odhalí varianty Galaxy S23, S23+ a S23 Ultra. Nicméně v tomto článku se zaměříme na Galaxy S23+. Už víme, že do budoucna chce Samsung variantu Plus zrušit a ponechat pouze Ultra a důvod je asi dneškem jasný.

Oficiální rendery potvrzují design těchto dvou telefonu a když se na něho podíváme, tak design telefonu je naprosto stejný. Dokonce se tyto telefony neliší v použitém hardwaru a tak výkonově jsou oba telefony stejné. Cena je většinou u verze plus větší.

Proč tomu tak je? Ono největší změnou je ve velikosti displeje, kdy verze plus má 6,6 palcový displej a verze standard pouze 6.1 palců, což je tak akorát do ruky. Jinak rozlišení, obnovovací frekvence je naprosto stejné. Dále disponuje stejným počtem RAM a to 8 GB. Úložiště je u verze S23+ větší a začíná na 256GB s možností 512GB, což právě u standardní verze končí s 256GB.

Kamera je u obou telefonu naprosto stejná a je to 50MPx hlavní kamera, 12MPx ultraširokoúhlá kamera a 10MPx teleskopická kamera. Přední selfie kamera 12Mpx opět stejná. Druhá změna je právě velikost baterie a rychlost nabíjení, kdy verze plus má 4700mAh baterií a 45W nabíjení oproti 3900mAh a 25W nabíjení. Nicméně S23+ má větší displej, takže neočekáváme, že by takový telefon vydržel o něco déle kvůli větší baterií.

Ani jeden z těchto telefonu nebude podporovat microSD kartu, ale EU verze bude mít dva sloty na fyzickou SM a eSIM podporu. Dále nemají telefony 3.5mm audio jack.