Huawei vydal 1 milión telefonu s OS HongMeng pro testování

Huawei už testuje nový systém Huawei HongMeng na 1 miliónu mobilních telefonu, aby vychytal chyby a byl systém připraven na uvedení na trh.

Huawei Mate 30 lite

Po zákazu ze stranu US používat operační systém Android se Huawei rozhodl, že bude připraven a případně vymění Android za svůj systém. V této chvíli ho tedy testuje a to na 1 miliónech mobilních telefonu.

Nový operační systém HongMeng je kompatibilní se všemi Android aplikacemi a navíc má bezpečnostní funkce, které chrání osobní data.

Podle šéfa zákaznické divize Huawei Yu Chengdong má nový operační systém být k dispozici od konce roku na podzim nebo příští jaro. Nicméně slýchali jsme i datum srpen 2019, aby mohl jít proti novému Android Q.

Nový operační systém je kompatibilní s chytrými telefony, tablety, PC, auty, televizí a s chytrými hodinkami.

Nový systém firma Huawei už vytvářela od roku 2012. Huawei se již v té době obával dominance na Android trhu a vytvářel si tak svůj vlastní systém. Už v té době si totiž mysleli, že dostanou zákaz US technologie používat.

Android a iOS má 99.9% trhu

Podle lidí, kteří na tomto systému pracovali, tak Huawei OS je postaven na microkernelu, což je lehké jádro, která dokáže velmi rychle reagovat na různé úpravy. Problémem pro Huawei bude uvedení na trh, protože Android a iOS jsou prakticky jedinými systémy na trhu s podílem 99.9%.

Huawei si však už registroval ochrannou známku Huawei Ark OS a Huawei HongMeng. V Číně má podle všeho figurovat jako HongMeng a ve světě jako Ark OS.

Zdroj