Facebook vytváří vlastní systém jako konkurence Androidu

Facebook vytváří vlastní systém pro své vlastní produkty, které budou mít také vlastní čipy. Vytváří se tak na trhu další konkurence v segmentu čipů a systému?

Portal

Nemusíte být čínský výrobce chytrých telefonu, abyste byli odříznuti od služeb Google a museli tak vytvářet vlastní systém. Stačí, abyste byla firma jako je Facebook a v takové situaci může gigant Facebook přestat věřit Google.

V případě Číny je to horší, protože zde byla firma Huawei přinucena zákonem a odstřižená od služeb Google. Na žádném novém telefonu Google nyní nefungují mapy od Google, Gmail, vyhledávání a další, což ničí prodej mimo Čínu.

Nicméně podle serveru The Information chce Facebook vybudovat nový hardware a jelikož chce, stejně jako Apple, mít vlastní systém, tak se hodlá pustit do vývoje vlastního systému a nechce používat Android. K tomu má pomoci Mark Lucovsky, jako generální manažer operačních systému. Lucovsky byl v minulosti v týmu, který vyvíjel jádro Windows NT u Microsoftu. Facebook chce začít navrhovat i vlastní čipu a vytvořit nového virtuálního asistenta.

Portal
Portal

I když facebook poskytuje své aplikaci v rámci systém Android, tak důvod této změny je jednoduchý a to je důvěra. Je docela ironické, že služba, která má na serverech přes 87 miliónů účtu, které lze používat bez jakýchkoliv povolení, tak bude říkat něco o tom, že nevěří firmě Google.

Facebook se také obává toho, že kdyby byl problém se systémem Google, tak by se mohlo uvedení do prodejů jednotlivé produkty pozdržet a to nechce dopustit.

Facebook koupil i české herní studio

Facebook se hodně zaměří na vývoj brýlí pro rozšířenou realitu.

Ono to vypadá, že firma to myslí s rozšířenou realitou a virtuální realitou vážně, protože nedávno firma koupila i českou společnost Beat Games.