Samsung dorazí s novými obrazovými senzory pro chytré telefony

Co by to byl za moderní telefon bez dvou kamer na zadní straně. Třeba takový Google Pixel 3 stále disponuje jedním senzorem a vše dohání softwarovou cestou. Nicméně více než jeden senzor na zadní straně implementuje stále více výrobců. Důvod je krásný bokeh efekt (rozmazané pozadí. Samsung vypustil do světa dva nové obrazové senzory 0.8 […]

Samsung obrazové senzory

Co by to byl za moderní telefon bez dvou kamer na zadní straně. Třeba takový Google Pixel 3 stále disponuje jedním senzorem a vše dohání softwarovou cestou. Nicméně více než jeden senzor na zadní straně implementuje stále více výrobců. Důvod je krásný bokeh efekt (rozmazané pozadí.

Samsung vypustil do světa dva nové obrazové senzory 0.8 mikrometrů pro telefony s více kamerami. Jedná se o senzory 48 MPx Samsung ISOCELL Bright GM1 a 32 MPx ISOCELL Bright GD1. Jsou navrženy tak, aby výrobcům mobilních telefonu umožnili umístit více kamer, takže jsou menší, ale za to velmi kvalitní.

Mikrometrový obrazový senzor na scéně

Samsung obrazový senzor

Samsung obrazový senzor

Samsung vypustil do světa svůj první mikrometrový obrazový senzor v roce 2015, kdy se mu podařilo senzor zmenšit na 0.9 mikrometrů. Menší senzory poté dovolují výrobcům chytrých telefonu umístit více kamer nebo umístit je tam, kde by se těžko původně vlezly. Menší pixely však znamenají horší obrazovou kvalitu, ale je tady řešení v podobě druhé kamery.

Senzory GM1 a GD1 dorazily s technologií Isocell PLUS a Tetracell, kde čtyři pixely pracují jako jeden a zlepšuji tak intenzitu světla. Senzor GD1 taktéž podporuje technologií HDR.

Oba senzory mají dorazit do výroby v posledním čtvrtletí roku 2018, takže ještě tento rok a následně se mají tyto senzory objevit v telefonech v následujících měsících. Že by tento senzor měl právě nový Galaxy S10?