Co o nové herní platformě Google Stadia víme

Máme pro vás veškeré informace o nové herní streamovací platformě, která je revolucí v hraní her. Již nic instalovat nebudeme.

Herní platforma Stadia

Google již představil novou herní platformu, která míří na stream her do PC, konzolí nebo mobilních telefonu. Jak to tak bývá, tak při představení výrobci poskytují spoustu informací, které jen tak nedokážete zpracovat.

Stadia je totiž nová platforma, která funguje jako stream. Stejně jak máte Netflix. Hry si pustíte na vzdáleném serveru pod svým účtem a budete hrát cokoliv a kdekoliv. Je naprosto jedno, jestli jste na PC nebo MAC, chytré TV či Android telefonu.

Vlastní dedikovaný ovladač

Na světě je spousta streamovacích aplikací, avšak problémem je, že se hry zasekávají a třeba ovládání je nejdůležitější při online hrách, tam si nemůžete dovolit vysoké odezvy. Google přišel na to, jak tomu všemu zamezit a vytvořil tak svůj vlastní ovladač, který se synchronizuje přímo se servery přes WiFi. Mělo by se nám dostavit kvalitního herního zážitku jako na konzolích.

Načtení hry během sekund

Stadia se bude snažit eliminovat zbytečné stahování, dlouhé načítání a poskytnout načítání moderních her během několika sekund.

Krom toho nová platforma podporuje 4K rozlišení, HDR a 60FPS. Avšak k tomu všemu musíte mít dobré internetové připojení.

https://www.youtube.com/watch?v=HikAuH40fHc

Streamujte svou hru na YouTube

Ovladač má tlačítko, se kterým můžete začít jednoduše nahrávat svůj gameplay na YouTube. Google jde tedy s dobou a poskytne YouTuberům něco nového.

Jak jsme psali, tak je potřeba mít minimálně 25Mbps připojení, abyste rozběhli službu bez sebemenších problémů. To znamená, že třeba na některých vesnicích, kde je rychlost okolo 20Mbps si lidé nezahrají. Služba je tak prozatím určená jen pro ty, kteří tahají internet po optických kabelech nebo mají rychlé 4G připojení.

Virtuální konzole se super výkonem

Nová virtuální konzole disponuje AMD GPU, která dosahuje výkonu až 10.7 teraflopů. Když si porovnáte s PS4, která má 4.2 teraflopy, tak je to obrovský rozdíl.

Vlastní vývojářské herní studio

Hry se budou dát vytvářet exkluzivně pouze pro herní platformu Stadia. K dispozici bude klasické vývojářské studio. Již víme, že přes 100 vývojářských studií mají své vývojářské balíčky a začínají na hrách pracovat.

Datum vydání

Přesné datum vydání stále nevíme, ale má se tak stát někdy v roce 2019. Pokud vás platforma více zajímá, tak se ještě můžete podívat na oficiální stránky.