Vypnout reklamy

4 telefony Xiaomi budou používat Samsung 108MPx kameru

4 telefony Xiaomi budou používat Samsung 108MPx kameru. V aplikace galérie se objevil kód, který potvrzuje takovou možnost.

Samsung ISOCELL senzor

Minulý měsíc Samsung oznámil svůj nový kamerový senzor 108MPx ISOCELL Birght HMX. Xiaomi bude první společností, která využije tyto senzory a podle všeho jako první dorazí s Mi Mix 4 v říjnu.

Samsung ISOCELL senzor
Samsung ISOCELL senzor

Nicméně další vyšetřování od lidí z XDA Developers odhalilo, že Čínská společnost pracuje na čtyřech různých telefonech se senzorem 108MPx. Jedná se o kódové označení tucana, draco, umi, cmi a byly odhaleny v kódu aplikace Mi Gallery.

Aplikace totiž přidává podporu rozlišení se 108MPx a speciálně pro tyto čtyři zařízení. Uživatelské rozhraní zvládne fotit 108MPx fotografie. Stačí, když půjdete do manuálního módu a zapnete ho. Avšak nezapomínejte, že se jedná o ISOCELL Birgh HMX s využitím Quad-Bayer filtru, takže prakticky se jedná o rozlišení 27MPx.

Stejný zdroj v minulosti identifikoval vysouvací selfie kameru

V minulosti stejný zdroj identifikoval předchozí telefony, které disponují vysouvací selfie kamerou a ukázalo se, že se jedná o Redmi K20, MI9T, Mi9T Pro.

Ano je trošku divné potvrzovat takovou existenci mobilních telefonu s novým 108MPx senzorem na základě kódu v galérií, ale proč by jinak byly tato kódová označení v kódu aplikace, když by se nejednalo o další mobilní telefony, které to zvládnou.

Zdroj