Pixel aplikace pro vlastní úpravu

K dispozici bude Pixel aplikace, která dovoluje různě měnit témata v telefonech Pixel. Máte možnost změnit vzhled ikonek podle sebe, upravit si font a mnohem více.

Google Pixel témata

Pixel telefony obdrží aplikaci, která bude před-nainstalovaná. Dovolí uživateli měnit si různá nastavení z jednoho místa.

Uvidíme zde zkratku v Pixel Launcheru, jako je „Styles & Wallpapers“. Ve chvíli, kdy takovou aplikaci spustíme, tak se nám otevřou možnosti témat.

Podle serveru 9to5Google, tak má mít Pixel 4 celkem čtyři možnosti témat oproti Pixel 3 telefonu. Uživatelé si budou moci vytvořit třeba font. Druhý krok bude vybrat si ikonku celého designu. Každý uživatel si tak může přetvořit své téma a nabídnout ho jiným.

Google Pixel témata
Google Pixel témata

Motion Sense

Pixel 4 telefony budou mít 90Hz obnovovací frekvenci. Telefony se mají odhalit 15. října a Google oficiálně potvrdil funkci Motion Sense. Díky projektu Soli, který je Motion Sense poháněn, tak budeme moci přeskakovat písničky nebo odmítat hovory.

Motion Sense bude pracovat s aplikacemi jako je Amazon Music, Deezer, Google Play Music, Pandora, Spotify, YouTube Music a Youtube.

Oba nové telefony Pixel 4 nabídnou 90Hz displej tedy o 50% rychlejší obnovovací frekvenci než 50% tradičních telefonu. Díky tomu bude skrolování obrazovkou příjemnější. Dále je tady funkce Ambient EQ, podobná funkci True Tone na Apple zařízeních.

Google Pixel témata
Google Pixel témata

Specifikace telefonu Pixel 4

Pixel 4 má mít displej o velikosti 5.7 palců AMOLED FHD+ a Pixel 4 XL zase 6.23 palcový displej s QHD+ rozlišením. Oba telefony jsou poháněny čipem Snapdragon 855 se 6GB RAM.

Nejnovější modely Pixel tento rok dostanou druhý kamerový senzor, kde na místo 12.2 MPx senzoru bude i 16MPx teleskopický senzor. Přední senzor má 8.1 palců a baterií o velikosti 2800mAh u verze Pixel 4 a Pixel 4 XL má 3700mAh.

Pixel 4 telefony budou mít záruku pro 3 roky aktualizace systému Android a tedy získají i Android 13.